Sportax Enduro Series SM4, Himos

Puolimatka SM-sarjassa on ylitetty, pistejahti jatkuu Himos vuoren uusien haasteiden parissa. Eteläisen Suomen suurimmat korkeuserot ja jyrkimmät setit, tää on Enduroo!

Ratapartio kävi speksaamassa linjat tälle vuodelle, rinteillä on tehty metsätöitä sekä muuta mylläystä. Tämä tarkoittaa sitä että meillä on tarjolla uusia kutkuttavia linjoja alas Himoksen haastavilla rinteiltä.

HUOM! Samana viikonloppuna Himoksella myös Himos Epic MTB, joka ajetaan perjantaina lauantaina. Hurjimmilla on mahdollisuus suorittaa molemmat kilpailut Himos haasteen merkeissä.

Kisainfot täällä.

PreRace Notes for Levi Midnight Enduro

Official training will start on Thursday 10:00. During the week from Monday to Wednesday you are allowed to ride following trails in Levi Bike Park: Blue Groove, World Cup Red, World Cup Black, City Trail, Express Run, South Route, trail from Koutalaki (start by the link tower near Panorama hotel, trail not on the trailmap)

Levi Bikepark trail map can be found from here: https://www.levi.ski/kesa/bikepark

Other trails are under preparation for the race and riding them is not allowed until Thursday.

All riding at Kätkätunturi is prohibited until Thursday.

During training it is not allowed to ride/hike to the stage start along the Special Stage, you need to go up using either lift, or the marked transfer route, depending of the Special Stage . This is a serious safety issue. Riders not respecting this will be disqualified. While riding down you may stop and study the lines, but you must keep the trail open for riders coming down.

Race number must be attached to your bike during all training on Thursday and Friday. Race number is also your lift ticket on Friday and Saturday.

E-Bike: Kilpailussa saa ajaa vain tieliikennelain mukaisella sähköavusteisella polkupyörällä. Sähköavustuksen tulee kytkeytyä pois yli 25km/h nopeuksissa. Kuljettajat joiden pyöristä rajoitin on poistettu tai siirretty korkeampaan nopeuteen tullaan hylkäämään.

Lisäpaikkoja Sappeelle

Järjestimme Sappeen kisaan 20 lisäpaikka. Paikat vapautetaan myyntiin tänään sunnuntaina 2.6. klo 21:00.
Varauslistaa ei ole, varauksia ei oteta vastaan, eikä tämän jälkeen enää tulee lisää paikkoja. First come first serve. 

Sarjalla ei ole merkitystä, ainoastaan kilpailun kokonaisosallistujamäärällä on merkitystä.Osallistujamäärän kattoon vaikuttaa useampi tekijä, eikä vähiten se, että tämä kilpailuformaatti (väliaikalähdöt) ei mahdollista rajatonta osallistujamäärää.

https://mtb-enduro.tapahtumiin.fi/fi/

Tarkistuslista Messilään

Messilän avausosakilpailu siis myytiin loppuun liki viikko sitten. 300 kuskia tulossa mestoille, luvassa ennennäkemätöntä endurojuhlaa! Tässä tarkistuslista joka kannattaa käydä läpi ja muistuttaa kavereitakin joita arvelee näiden seikkojen koskevan.

 • Nuorten sarjat. Tälle kaudelle otettiin mukaan kansainvälisistä ympyröistä tuttu U21, eli alle 21 vuotiaat. Tämä aiheutti muutoksia Junioreiden sekä Nuorten ikäluokituksiin. Eli 2019 ikähaarukat menevät näin: Juniorit = kilpailuvuonna 13vtäyttävät ja sitä nuoremmat kuljettajat, Nuoret = kilpailuvuonna 16v täyttävät ja sitä nuoremmat, U21 = kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat. U21 sarjasta on joskus aiemmin tiedotettu virheellisesti. Tarkistakaa sarjanne osallistujalistalta ja laittakaa välittömästi sähköpostia sauli (ät) mtb-enduro.fi mikäli nimenne kohdalla on väärä sarja.

 • EBA ry:n jäsenyys. Mikäli kuljettaja haluaa SM-pisteitä, tulee kuljettajan olla EBA ry:n jäsen ennen kilpailua josta kauden aloittaa. Hoitakaa jäsenyys kuntoon EBA:n sivujen kautta. Kuljettajia jotka eivät ole EBA:n jäseniä, ei pistetaulukoissa huomioida.

 • E-bike. Sähköpyöräluokka on kovassa kasvussa, muistutuksena vielä olennaisimmat tekniset pykälät, jotka ovat samat kuin viime vuonna. Sallittuja ovat vain tieliikennelailliset sähköpyörät, nimellisteho 250W, moottori ei saa avustaa yli 25km/h nopeudessa. Kilpailun aikana ei akkua saa vaihtaa eikä ladata.

 • Muissa kuin E-bike luokassa ajavilta on sähköpyörän, kuten muidenkin moottorillisten ajoneuvojen, käyttö kielletty harjoitusten aikana ja tietysti kilpailussakin.

Joukkuekilpailu 2019

Juokkuekilpailu on mukana kuviossa myös kaudella 2019. Jatkamme samalla kaavalla kuin edellisenä kesänä.

Huomioimme kunkin osakilpailun palkintojenjaossa kolme ko. kilpailussa eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta, sekä kauden päättyessä tietysti kolme koko SM-sarjan aikana eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta. Joukkuekilpailu huomioidaan Miesten ja Naisten sarjojen ohella Elisa Viihde Sport-kanavalla näytettävissä kisakoosteissa. Oiva tilaisuus ajaa seurasi, pyöräliikkeesi, tai pyörämerkkisi Suomen kartalle.

Joukkuekilpailuun osallistuminen sisältää kaupallisille tahoille telttapaikan kilpailuihimme koko kaudeksi, ja myös seurajoukkueille telttapaikka/varikkopilttuu kisastadionilla tai heti sen vieressä. Joukkueena pääsette parhaille paikoille viettämään kisaviikonloppuja.

Tässä vielä speksit joukkueelle:

 • Joukkue koostuu vähintään kahdesta, korkeintaan neljästä (2-4) kuljettajasta, joista vähintään yhden tulee ajaa jossain muussa sarjassa kuin Miehet.

 • Kustakin osakilpailusta joukkueen pisteisiin huomioidaan joukkueen kolme eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa 

 • Joukkueen voivat muodostaa kuljettajat sarjoista: Miehet, Naiset, Juniorit, Nuoret, U21, M40 & M50

 • Joukkueen jäsenten tulee ilmoittautua yksilökilpailuun saman seuran/tiimin/joukkueen nimissä kuin miten joukkue nimetään.

 • Joukkue voi olla ns. seurajoukkue, tai kaupallisen tahon ilmoittama joukkue.

 • Joukkueen kokoonpanoa ei voi muuttaa kesken kauden.

 • Kunkin osakilpailun palkintojenjaossa huomioidaan kolme ko. kilpailussa eniten pisteitä haalinutta joukkuetta.

 • Osakilpailun pisteisiin lasketaan kunkin joukkueen kolmen eniten pisteitä keränneen kuljettajan pisteet. Yhteispisteisiin lasketaan joukkueen näin keräämät pisteet kaikista osakilpailuista.

 • Joukkueelle suositellaan yhteneväistä ajovarustusta.

Ilmoittautuminen: http://mtb-enduro.tapahtumiin.fi/fi/

Ilmoittautuminen 2019 SM-sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen 2019 Enduro SM-sarjaan on nyt auki. Viime vuoden tapaan osallistumismaksut on porrastettu ilmoittautumisajankohdan mukaan. Huokeimmat hinnat ovat voimassa nyt tammikuun loppuun.

Huomatkaa, että nuorison osalta tehtiin uudistuksia sarjajaossa seuraavasti:

Juniorit: Kilpailuvuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat

Nuoret: Kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat

U21: Kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat

http://eba.mtb-enduro.fi/2018/eba-ryn-syyskokous-2018-loi-suuntaa-kaudelle-2019/

SM-pisteitä saadakseen kuljettajan tulee olla EBA:n jäsen. EBA:n jäseneksi liittyminen tänä vuonna erillisellä lomakkeella. EBA tiedottaa tarkemmin kunhan lomake on käyttökunnossa.

Joukkuekilpailuun ilmoittautuminen avataan keväämmällä. Joukkuekilpailu jatkuu samalla konseptilla kuin menneellä kaudella. Infoamme tästä tarkemmin tuonnempana. Kaikkien joukkueissa ajavien kuljettajien tulee jokatapauksessa ilmoittautua henkilökohtaisesti kuhunkin osakilpailuun.

Funduro jatkuu rentona tapana osallistua Enduro huumaan. Fundurossa ajetaan lyhyempi kilpailureitti, vaativimmat/hankalimmat erikoiskokeet jätetään väliin eikä siirtymillä ole aikataulupainetta.

Maksimi osallistujamäärä on kaikissa osakilpailuissa 300 kuljettajaa.

Kilpailuviikolla alkaen maanantaina klo 00:00 lunastettua osallistumista ei voi enää perua tai siirtää toiselle kuljettajalle. Tuota ennen on mahdollista siirtää osallistuminen toiselle henkilölle, tai toiseen osakilpailuun. Osallistumismaksuja ei palauteta.

Ilmoittautumisjärjestelmän tarjoava Eventio huolii maksuvälineeksi Eurojen ja luottokorttien lisäksi likipitäen kaiken malliset Tyky ja Kuntosetelit.

Ilmoittautumislomake: http://mtb-enduro.tapahtumiin.fi/fi/

Osallistumismaksut2019.jpg