2023 Kilpailukalenteri

Moni varmasti kaipailee suuntaviivoja tulevan kesän kapinoihin. Kaikkea ei ole vielä saatu naulattua mutta tässä väliaikatietoja siitä missä mennään ja mitä on kiikarissa.

Maailma muuttuu nyt ennätysvauhtia joten endurokalenterikin muovautuu muuttuneen toimintaympäristön mukana. Kesällä 2023 SM-kalenteriin on tulossa pitkän tauon jälkeen puhtaasti yksipäiväisiä osakilpailuja. Tämä avaa meille enemmän mahdollisia kilpailupaikkoja varsinkin Etelä-Suomessa. Yksipäiväisyys sekä useimmille lähempänä olevat osakilpailut helpottavat sarjan kiertämisen taloudellista taakkaa.

Alustava kalenteriluonnos:

20.5. ESM1 *
21.5. SM1 *

17.6. SM2 Syöte
18.6. SM3 Syöte

13.-15.7. Levi Midnight Enduro SM4 & ESM2

5. tai 12.8. ESM3 *
6. tai 13.8. SM5 *

2.9. ESM4 *
3.9. SM6 *

*Tavoiteltu ajankohta, paikka ja ajankohta vahvistetaan myöhemmin

Kolme vahvistamatonta viikonloppua on tarkoitus ajaa ns. Etelä-Suomessa, ja niissä ajetaan lauantaina E-bike osakilpailu ja sunnuntaina perinteinen (samassa kohteessa, ratoja muokataan eri päiville). E-bike viime kesän tapaan sokkona matkaan ja 3 kierrosta. Akustiset sunnuntaisin samaan tapaan kuin ajettiin syyskuussa Ukkohallassa, eli aamupäivällä treenikierros ja iltapäivällä pari kierrosta kilpaa.

Kesäkuussa Syötteellä SM-pisteitä vain akustisille, kumpanakin päivänä omat osakilpailut. Levi Midnight Enduro viikkoa aikaisemmin kuin mihin on totuttu (enemmän keskiyön aurinkoa!), ja siellä sekä E-bike että Akustiset pisteiden keruussa. Kummatkin ajavat saman kisan samalla ohjelmalla, eli tämä on E-bike kuskeille muista poikkeava osakilpailu.

SM-pisteisiin lasketaan sähköpyörissä 3/4 osakilpailua, ja akustisissa 4 tai 5/6 osakilpailua, laskeskellaan tuota vielä.

Vahvistetaan nuo kolme kisapaikkaa ja ajankohtaa heti kun pystytään.