Enduro 2022

Päivät pitenee, kesä tulee. Taas. Koska kisakalenterin synnytys on tällä kertaa ollut keskimääräistä työläämpää puuhaa, päätettiin sitten kaiken painimisen myötä pyöräyttää samalla vaivalla tuplat.

Enduro SM 2022

SM1 4.-5.6. Himos
SM2 18.-19.6. Syöte
SM3 21.-23.7. Levi Midnight Enduro
SM4 & SM5 3.-4.9. Ukkohalla

E-bike Enduro SM 2022

ESM1 15.5. Kalpalinna
ESM2 4.6. Himos
ESM3 9.7. TBA *Alustava päivämäärä!
ESM4 21.8. TBA *Alustava päivämäärä!

Tuttu SM-turnee sisältää neljä kisaviikonloppua, keskittyen tulevana kesänä vain maukkaimpiin mäkiin mitä meille on tarjolla. Pistelaskun suhteen 4/4 sarja on koettu melko armottomana, joten kokeillaan vaihteeksi mahdollisuutta pysyä mukana SM-taistossa vaikka yksi kisa jäisikin väliin, tai sattuisi tulemaan keskeytys. Uutena twistinä, ajetaan päätösviikonloppuna kisaa kumpanakin päivänä, ja normaalit pisteet tarjolla kummaltakin päivältä erikseen. Saadaan näin neljällä reissulla 4/5 sarja, ja mahdollisesti lisää jännitystä SM-taistoon.

Sähköpyörien huomioiminen kilpailutarjonnassa ei menneenä kesänä vielä toteutunut. No, nyt kovemmalla yrityksellä kokonaan oma sarja sähköfillareille. Ideoitiin asiaa FunduroCup Sinin kanssa ja tälläiseen päädyttiin. Kisat yksipäiväisinä, kaikki kisapaikat ns. Etelä-Suomessa, ja kalenteri niin, että halutessaan voi ajaa täyden SM-sarjan sekä akustisella että sähkövahvistetulla fillarilla.

Kilpailuformaatti alustavasti: 3-5 Ek:ta per kierros mäestä/maastoista riippuen, kolme kierrosta, kierrosten väliin huoltotaukoa niin että ehtii latailla akkua, ajetaan kisat sokkona. Maksimoidaan (kilvan)ajoaika sille yhdelle päivälle. Erikoiskokeet laaditaan niin, että voidaan hyödyntää sähköpyörien tuomat ulottuvuudet. Vahvasti alamäkeen mennään näilläkin, joskin osa erikoiskokeista tulee sisältämään myös nousuja. Eli osa erikoiskokeista tulee olemaan pidempiä kuin mitä ko. maastoissa akustisilla ajettaisiin. Mahdollisesti jossain kisassa EWS-tyylinen powerstage. Siirtymät luonnollisesti ajamalla. Tasamaalle ei olla näitäkään kisoja viemässä, onhan kyseessä Mountainbiking. Hierotaan konseptia kunhan saadaan kokemusta ja palautetta ajettujen kilpailuiden myötä.

Sähköpyörille tulossa 3-4 osakilpailun sarja. Paikat on jo mietittynä, vahvistetaan näitä kunhan saadaan asioita sovittua ja lupia selviteltyä. Tavoite tammikuun aikana. Himoksella ajetaan lauantaina ESM-osakilpailu (samalla kun sähköttömät treenaa), ja sunnuntaina perinteinen SM-osakilpailu.

Ilmoittautumiset avataan tammikuun aikana, ilmoitamme tarkan ajankohdan etukäteen.


*Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään