Joukkuekilpailu 2019

Juokkuekilpailu on mukana kuviossa myös kaudella 2019. Jatkamme samalla kaavalla kuin edellisenä kesänä.

Huomioimme kunkin osakilpailun palkintojenjaossa kolme ko. kilpailussa eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta, sekä kauden päättyessä tietysti kolme koko SM-sarjan aikana eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta. Joukkuekilpailu huomioidaan Miesten ja Naisten sarjojen ohella Elisa Viihde Sport-kanavalla näytettävissä kisakoosteissa. Oiva tilaisuus ajaa seurasi, pyöräliikkeesi, tai pyörämerkkisi Suomen kartalle.

Joukkuekilpailuun osallistuminen sisältää kaupallisille tahoille telttapaikan kilpailuihimme koko kaudeksi, ja myös seurajoukkueille telttapaikka/varikkopilttuu kisastadionilla tai heti sen vieressä. Joukkueena pääsette parhaille paikoille viettämään kisaviikonloppuja.

Tässä vielä speksit joukkueelle:

  • Joukkue koostuu vähintään kahdesta, korkeintaan neljästä (2-4) kuljettajasta, joista vähintään yhden tulee ajaa jossain muussa sarjassa kuin Miehet.

  • Kustakin osakilpailusta joukkueen pisteisiin huomioidaan joukkueen kolme eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa 

  • Joukkueen voivat muodostaa kuljettajat sarjoista: Miehet, Naiset, Juniorit, Nuoret, U21, M40 & M50

  • Joukkueen jäsenten tulee ilmoittautua yksilökilpailuun saman seuran/tiimin/joukkueen nimissä kuin miten joukkue nimetään.

  • Joukkue voi olla ns. seurajoukkue, tai kaupallisen tahon ilmoittama joukkue.

  • Joukkueen kokoonpanoa ei voi muuttaa kesken kauden.

  • Kunkin osakilpailun palkintojenjaossa huomioidaan kolme ko. kilpailussa eniten pisteitä haalinutta joukkuetta.

  • Osakilpailun pisteisiin lasketaan kunkin joukkueen kolmen eniten pisteitä keränneen kuljettajan pisteet. Yhteispisteisiin lasketaan joukkueen näin keräämät pisteet kaikista osakilpailuista.

  • Joukkueelle suositellaan yhteneväistä ajovarustusta.

Ilmoittautuminen: http://mtb-enduro.tapahtumiin.fi/fi/

Ilmoittautuminen 2019 SM-sarjaan on avattu

Ilmoittautuminen 2019 Enduro SM-sarjaan on nyt auki. Viime vuoden tapaan osallistumismaksut on porrastettu ilmoittautumisajankohdan mukaan. Huokeimmat hinnat ovat voimassa nyt tammikuun loppuun.

Huomatkaa, että nuorison osalta tehtiin uudistuksia sarjajaossa seuraavasti:

Juniorit: Kilpailuvuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat

Nuoret: Kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat

U21: Kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat

http://eba.mtb-enduro.fi/2018/eba-ryn-syyskokous-2018-loi-suuntaa-kaudelle-2019/

SM-pisteitä saadakseen kuljettajan tulee olla EBA:n jäsen. EBA:n jäseneksi liittyminen tänä vuonna erillisellä lomakkeella. EBA tiedottaa tarkemmin kunhan lomake on käyttökunnossa.

Joukkuekilpailuun ilmoittautuminen avataan keväämmällä. Joukkuekilpailu jatkuu samalla konseptilla kuin menneellä kaudella. Infoamme tästä tarkemmin tuonnempana. Kaikkien joukkueissa ajavien kuljettajien tulee jokatapauksessa ilmoittautua henkilökohtaisesti kuhunkin osakilpailuun.

Funduro jatkuu rentona tapana osallistua Enduro huumaan. Fundurossa ajetaan lyhyempi kilpailureitti, vaativimmat/hankalimmat erikoiskokeet jätetään väliin eikä siirtymillä ole aikataulupainetta.

Maksimi osallistujamäärä on kaikissa osakilpailuissa 300 kuljettajaa.

Kilpailuviikolla alkaen maanantaina klo 00:00 lunastettua osallistumista ei voi enää perua tai siirtää toiselle kuljettajalle. Tuota ennen on mahdollista siirtää osallistuminen toiselle henkilölle, tai toiseen osakilpailuun. Osallistumismaksuja ei palauteta.

Ilmoittautumisjärjestelmän tarjoava Eventio huolii maksuvälineeksi Eurojen ja luottokorttien lisäksi likipitäen kaiken malliset Tyky ja Kuntosetelit.

Ilmoittautumislomake: http://mtb-enduro.tapahtumiin.fi/fi/

Osallistumismaksut2019.jpg

Aimoharppaus SM-sarjan näkyvyydessä

Koko vuosikymmenen koettu enduron vakaa marssi eteenpäin saavuttaa jälleen uuden virstanpylvään. Olemme tehneet sopimuksen Elisa Viihteen kanssa, jonka Sport 1 kanava vie enduron lukuisille kotisohville. Kaikista SM-sarjan osakilpailuista näytetään reilun vartin kooste Elisa Viihteen toimesta, Elisa Viihde tavoittaa yli puoli miljoonaa kotitaloutta. Lisäksi koosteet ovat nähtävissä Elisan tallennepalvelussa on demand tyyliin.

Elisa Viihde Sport

Enduro SM-sarja 2019, kilpailukalenteri

Heti kättelyssä se olennainen:

SM1 25.-26.5. Messilä

SM2 8.-9.6. Sappee

SM3 25.-27.7. Levi

SM4 17.-18.8. Himos

SM5 21.-22.9. Ukkohalla

Mennyt kesä oli kaikkien aikojen menestyksekkäin lajin parissa. Kuskeja oli ennätysmäärä, ja syksyllä saatiin näkyvyyttä suuren yleisön edessä Kivikon TV-kisan myötä. Hyväksi havaitulla reseptillä jatketaan myös tulevaan vuoteen. Kilpailuareenat ovat tuttuja, näin hyvää kattausta läpi Suomen on haastavaa vaihtaa paremmaksi. Juuri nyt keskitytään kehittämään tapahtumaviikonloppuja eteenpäin useammassakin kohteessa.

Startti toukokuussa totuttuun tapaan Messilässä, loistavat puitteet, maastot ja kelikin on aina suosinut. Sappee pääsi kesäkuussa yllättämään järjestäjät suosiollaan, jatkossa mukaan mahtuu enemmän kuskeja, kun tiedämme varautua. Loistava tilaisuus rallata Sappeella sydämmensä kyllyydestä ennen Suomen suosituimman bikeparkin varsinaisia avajaisia.

Heinäkuussa Levillä Midnight Enduro, kilvanajoa ilta-auringossa, Suomen pisimmät radat, kovimmat vauhdit ja ylivoimaisesti eniten laskumetrejä. Kilpailun mahdollinen kansainvälinen status selviää vuoden vaihteen tienoilla, kunhan EWS-organisaatio saa päätettyä kalenterinsa.

Etelä-Suomen vauhdikkaimmat, jyrkimmät, ja haastavimmat, radat odottavat kesyttäjiään elokuussa Himoksella. Tällä kertaa ko. viikonloppu on Himoksella yhtä MTB-juhlaa, kun Himos Epic ja SM-Enduro kurvailevat mestoilla samana viikonloppuna. Himos Epic ajetaan perjantaina ja lauantaina, lauantaina heidän kilpailunsa pyörii 9-tien toisella puolella, joten ei tule konflikteja kilpailureittien kanssa. Kova urakoitsija pystyy halutessaan ajamaan molemmat kilpailut, siinäpä haastetta kerrakseen! Paikalle odotetaan ko. viikonloppuna yhteensä 400-500 maastopyöräilijää.

Ukkohalla teki ensi esiintymisensä enduroareenana pari kuukautta sitten. Uuden kohteen vastaanotto kuskien keskuudessa oli kaikin puolin hyvin positiivinen. Suotuisa maasto, hauskat radat, sekä logistisesti loistavasti toimiva keskus luovat hienot puitteet kauden päätöskarkeloille. Huippuhyvästä palautteesta huolimatta emme jää laakereille lepäilemään, Ukkohallan ajomahdollisuuksia kehitetään kesällä eteenpäin jotta syksyllä on sitten entistäkin siistimpää päästellä menemään Kainuun vaaramaisemissa. Myös Ukkohallan kisaviikonlopulle kaavaillaan laajempaa MTB ohjelmaa. Siitä ja muista meneillään olevista kehityshankkeista lisää tuonnempana.

Ilmoittautuminen kesän 2019 kilpailuihin avataan tammikuussa. Treeni-intoa ja nastoja ajokelejä kaikille!

Ukkohallan tulokset

Ukkohallan tulokset:

http://eba.mtb-enduro.fi/2018/sportax-enduro-series_2018-5_ukkohalla/

Suomen Mestareiksi ajoivat:

Miehet Santtu Nyman

Naiset Suvi Vacker

Juniorit Joonas Purtola

Nuoret Onni Rainio

M40 Antti-Pekka Laiho

M50 Jukka Hyvärinen

Hardtail Mikko Jääskeläinen

E-Bike Joonas Heimonen

Joukkuekilpailu Pole

Kokonaispisteet alkuviikosta, onnea menestyneille!

Endurokansa goes TV!

Enduro on mukana syyskuun 22. päivä Helsingin Kivikossa järjestettävässä Season Final tapahtumassa. Tapahtuma on lähtenyt rakentumaan Kivikon BMX-radalla ajettavan kansainvälisen kilpailun tiimoilta. Season Finalissa on Enduron ja BMX:n lisäksi mukana CycloCross ja Bike Trial. Tapahtuma televisioidaan Ylen kanavalla ja osa kilpailuista näytetään suorana.

Season Finalin enduro-kilpailu on räätälöity TV-lähetystä varten, mutta kuitenkin niin, että kaikille osallistujille tulisi mukava ajopäivä Kivikon maastoista. Ajetaan ensin yksi kierros jolla karsitaan nopeimmat kuskit televisioitaville näytös erikoiskokeille. Näytöspätkien jälkeen jatketaan vielä koko purokalla toinen kierros. Näytöspätkät on räätälöity tv:tä varten, varsinainen kisa ajellaan sitten kaikkien osallistujien kesken metsän puolella. Rajattomasti emme voi tähän ottaa osallistujia, mutta alustavasti olemme kaavailleet kilpailua sadalle kuskille.  Toki on toivottavaa, että kaikki kynnelle kykenevät tulevat katsomaan kannustamaan kilpailijoita ja näyttämään kotisohvilla löhöileville katsojille Enduro Spirittiä!

 Lisätietoja ja tarkennuksia ensiviikolla. 

http://seasonfinal.fi/

https://www.facebook.com/events/2011590622504733/

Sappee SM2 tulokset 10.6.2018

Tulokset Sappeen kisasta. Miehissä Aki Färm palasi kehiin ja korkeimmalle korokkeelle, naisissa Suvi Vacker jatkoi siitä mihin Messilässä jäi ajaen Sappeella ylivoimaiseen voittoon. 

Juhani Kettusen Ek12 aika kompensoitu koska jäi oikeaoppisesti auttamaan loukkaantunutta kanssakilpailijaa. Jokunen aikasakkokin jouduttiin jakamaan AT-pisteiltä (Ek4, 10 & 14 lähdöt) myöhästymisien johdosta:

No. 190 +5min myöhästyminen Ek4 lähdöstä, No. 100 +5min myöhästyminen Ek4 lähdöstä, No. 7 +1min myöhästyminen Ek4 lähdöstä,  No. 129 +1min myöhästyminen Ek10 lähdöstä, No. 92 +5min myöhästyminen Ek14 lähdöstä, No. 72 +5min myöhästyminen Ek14 lähdöstä

http://eba.mtb-enduro.fi/2018/sportax-enduro-series_2018-2_sappee/

 

Sappee Lähtöajat

Sappeen kisan lähtöajat. Listassa aika jolloin kuljettajan tulee lähteä lähtölavalta. Tulkaa ajoissa lavan viereiselle teltalle odottamaan omaa lähtövuoroa sekä nollaamaan ja käynnistämään ajanottochippi. 

Juniorit, Funduro ja E-bike voivat lavalta lähdön jälkeen itse valita ajojärjestyksensä erikoiskokeilla, muilla numeroiden mukainen määrätty lähtöjärjestys. Juniorit ja Funduro voivat edetä omaan tahtiin, ei tarvitse murehtia aikataulusta. Funduro kuskit ehtivät todennäköisesti Ek7 ja Ek10 lähtöihin reippaasti etuajassa, koska jättivät Ek:t 6 ja 9 väliin. Heidän tulee näissä lähdöissä odottaa, että Miehet ja E-Bike menevät ensin.

AT-pisteet: Lähtö lavalta, Ek4 lähtö, Ek10 lähtö, Ek14 lähtö.

Ek3 jälkeen n. 5min ylimääräistä huoltoaikaa siirtymällä. 

Ek9 jälkeen n. 30min huoltotauko

SappeeL1.jpg
SappeeL2.jpg
SappeeL3.jpg
SappeeL4.jpg
SappeeL5.jpg
SappeeL6.jpg