Enduro SM-sarja 2019, kilpailukalenteri

Heti kättelyssä se olennainen:

SM1 25.-26.5. Messilä

SM2 8.-9.6. Sappee

SM3 25.-27.7. Levi

SM4 17.-18.8. Himos

SM5 21.-22.9. Ukkohalla

Mennyt kesä oli kaikkien aikojen menestyksekkäin lajin parissa. Kuskeja oli ennätysmäärä, ja syksyllä saatiin näkyvyyttä suuren yleisön edessä Kivikon TV-kisan myötä. Hyväksi havaitulla reseptillä jatketaan myös tulevaan vuoteen. Kilpailuareenat ovat tuttuja, näin hyvää kattausta läpi Suomen on haastavaa vaihtaa paremmaksi. Juuri nyt keskitytään kehittämään tapahtumaviikonloppuja eteenpäin useammassakin kohteessa.

Startti toukokuussa totuttuun tapaan Messilässä, loistavat puitteet, maastot ja kelikin on aina suosinut. Sappee pääsi kesäkuussa yllättämään järjestäjät suosiollaan, jatkossa mukaan mahtuu enemmän kuskeja, kun tiedämme varautua. Loistava tilaisuus rallata Sappeella sydämmensä kyllyydestä ennen Suomen suosituimman bikeparkin varsinaisia avajaisia.

Heinäkuussa Levillä Midnight Enduro, kilvanajoa ilta-auringossa, Suomen pisimmät radat, kovimmat vauhdit ja ylivoimaisesti eniten laskumetrejä. Kilpailun mahdollinen kansainvälinen status selviää vuoden vaihteen tienoilla, kunhan EWS-organisaatio saa päätettyä kalenterinsa.

Etelä-Suomen vauhdikkaimmat, jyrkimmät, ja haastavimmat, radat odottavat kesyttäjiään elokuussa Himoksella. Tällä kertaa ko. viikonloppu on Himoksella yhtä MTB-juhlaa, kun Himos Epic ja SM-Enduro kurvailevat mestoilla samana viikonloppuna. Himos Epic ajetaan perjantaina ja lauantaina, lauantaina heidän kilpailunsa pyörii 9-tien toisella puolella, joten ei tule konflikteja kilpailureittien kanssa. Kova urakoitsija pystyy halutessaan ajamaan molemmat kilpailut, siinäpä haastetta kerrakseen! Paikalle odotetaan ko. viikonloppuna yhteensä 400-500 maastopyöräilijää.

Ukkohalla teki ensi esiintymisensä enduroareenana pari kuukautta sitten. Uuden kohteen vastaanotto kuskien keskuudessa oli kaikin puolin hyvin positiivinen. Suotuisa maasto, hauskat radat, sekä logistisesti loistavasti toimiva keskus luovat hienot puitteet kauden päätöskarkeloille. Huippuhyvästä palautteesta huolimatta emme jää laakereille lepäilemään, Ukkohallan ajomahdollisuuksia kehitetään kesällä eteenpäin jotta syksyllä on sitten entistäkin siistimpää päästellä menemään Kainuun vaaramaisemissa. Myös Ukkohallan kisaviikonlopulle kaavaillaan laajempaa MTB ohjelmaa. Siitä ja muista meneillään olevista kehityshankkeista lisää tuonnempana.

Ilmoittautuminen kesän 2019 kilpailuihin avataan tammikuussa. Treeni-intoa ja nastoja ajokelejä kaikille!