MTB-Enduro 20v

Tiesitkö, että Suomessa on ajettu MTB-Enduroa jo yli kaksikymmentä vuotta? Vaikka lajiin on herätty kansainvälisesti vasta tällä vuosikymmenellä, ovat suomalaiset olleet reippaasti aikaansa edellä. Ensimmäiset MTB-Enduro kilpailut on järjestetty 90-luvun taitteessa, ja ensimmäinen viisi osakilpailua käsittänyt valtakunnallinen Enduro Cup järjestettiin vuonna 1996. Kuluvaa vuotta 2016 voidaankin pitää Suomessa Enduro sarjan 20 vuotis juhlavuotena. MTB:n yleisen kehityksen ja ajan myötä paljon on vuosien varrella tapahtunut ja muuttunut, perusperiaatteet ja lajin syvin olemus ovat kuitenkin edelleen samat. Ajotaitoa korostavat, hauskat kisareitit, luotettavuuden palkitseva kilpailuformaatti ja rento meininki kuskien keskuudessa. Oheisessa Fillari-Lehden artikkelissa tunnelmia ja mietteitä ensimmäisestä Enduro Cupista 20 vuoden takaa.

Pyrimme kesän mittaan julkaisemaan materiaalia vuosien varrelta. Joukostamme löytynee vielä joitakin 90-luvullakin lajia kokeneita. Mikäli löytyy materiaalia menneisyydestä, voitte toimittaa Yhteystiedot-sivulta löytyviin osoitteisiin. Kuvat, videot, tarinat ovat kaikki tervetulleita.