Meet The Crew, Part 5

Teksti: Markku Alus
Meet The Crew-toimitus pääsi tällä kertaa utelemaan uuden kisatoimiston ajatuksia tulevasta kaudesta. Kisatoimisto hoitaa kilpailuiden tulospalvelun, numeroiden jakamisen sekä muita tärkeitä tehtäviä ja on täten erittäin merkittävässä roolissa kilpailuiden onnistumisen kannalta. Tämän kauden kisatoimistoa pyörittävät Henry Wilen, Aleksi Iittainen, Veera Hakaste ja Ville Vuolle. He ovat ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijoita Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiasta ja tarkemmin sanottuna osuuskunta Globaattorista.
Veera, Henry, Ville ja Aleksi.

Veera, Henry, Ville ja Aleksi.

Te tulette siis pyörittämään kauden 2016 Santa Cruz Enduro Seriesin kisatoimistoa ja suomalaisella endurolla onkin pitkät perinteet yhteistyöstä Jyväskylän tiimiakatemian kanssa. Miten päädyitte juuri tähän projektiin?

Henry: Sporttitapahtumat ja tapahtumat ylipäärään ovat kiinnostaneet minua aina. Kuulin tästä enduro case:sta viime vuonna kisatoimistoa hoitaneelta Jari Savolaiselta ja vaikutti mielenkiintoiselta. Hienoa päästä mukaan tutustumaan itselle täysin uuteen lajiin. Moottoripyörien puolelta enduroa on tullut joskus kokeiltua ja seurattua, joten nyt on kiva päästä kokemaan ja näkemään myös tämä puoli.

Aleksi: Henry pisti viestiä ja kiinnostuin ajatuksesta olla järjestävänä osapuolena tämän kaltaisessa tapahtumassa. Urheilu on ollut aina lähellä sydäntäni ja joitakin muita pieniä tapahtumia olen ollut mukana järjestämässä (pikkujouluja yms.).

Veera: Urheilutapahtumien järjestäminen ja niihin liittyvät organisoinnit kiinnostavat sekä uuteen itselle entuudestaan ei niin tuttuun lajiin tutustuminen, jossa menoa riittää. Halu oppia uutta ja kehittyä, sekä mielenkiinto lajia kohtaan auttoivat myös tähän suuntaan.

Ville: Toisinaan on hyvä hakea vaihtelua ja tähän projektiin hyppäsin mukaan varamieheksi, koska samat henkilöt eivät muista projekteistaan johtuen pääse jokaiseen kisatapahtumaan.

Mikä juttu tämä projekti on teidän koulun näkökulmasta?

Henry ja Aleksi: Koulun puolelta tässä on meille hyvä tilaisuus päästä tutustumaan urheilutapahtumien tekemiseen. Tiimiakatemialla opiskellaan ”Learning by doing”- menetelmin, joten tekemisen jälkeen kirjoittamalla esseitä opituista asioista saamme opintopisteitä ja kuittaamme kursseja esimerkiksi juuri tapahtumanjärjestämisestä. Lisäksi tämä tuo toki meille opiskelijoille tärkeää kesätienestiä!

Onkos porukassa aiempaa kokemusta kisatoimiston pyörittämisestä, urheilutapahtumien tai yleensä tapahtumien järkkäämisestä?

Henry: Olen toiminut seitsemänä vuotena Neste Oil Rallissa kilpailutoimistossa, mutta työt ovat olleet autojen seurannasta TV-kuvauksen kautta lehdistötiedote- ja digimediatuotantoon joten suoraan esimerkiksi ajanotosta ei ole omaa kokemusta. Rallin lisäksi olen ollut tekemässä vuonna 2015 Porsche GT3-sarjan osakilpailuja sekä 2014 Suomen MM-rallicross osakilpailua. Olen myös Liigaseura JYP:in ottelutapahtuman kehitysryhmässä ja järjestänyt muuten monenlaisia tapahtumia eri tilaisuuksiin. Tapahtumat ylipäätään ovat siis lähellä sydäntä :)

Aleksi: Yleensä tapahtumien järkkäämisestä on pienissä määrin kokemusta.

Veera: Itsellä on monipuolista kokemusta erilaisten tapahtumien ja kilpailujen järjestämisestä ja organisoinnista, niin tekijä- kuin johtotasolla. Vuosien takainen kisatoimitsija-kurssi on käytynä osana liikunnanopettajan sivuaineopintoja. Muuten yleisesti vastuullisia ja itsenäisiä työtehtäviä, joissa on vaadittu organisointitaitoja ja tarkkuutta.

Ville: Tähänastinen elämä on vietetty rakennusalan parissa.

Henryltä täytyy vielä kysyä, että voisiko motorsportin puolelta kuvitella tuovansa jotain oppeja maastopyöräenduroon?

Henry: Motorsportti puolelta on kyllä tullut nähtyä monenlaisia tapahtumia ja juuri niiden loistavan yhteishengen takia olen tykännyt niitä tehdä. Onkin kiva päästä tsekkaamaan itselle täysin uuden lajin meininki. Vielä ei uskalla vinkkejä luvata kun laji ja sen tapahtumat ovat tuntemattomia, mutta eiköhän jotain ideaa johonkin keksitä! Vähintäänkin oppeja itselle!

Mitäs odotuksia tai tavoitteita teillä on tulevalle kaudelle? Tuleeko ajanotto onnistumaan?

Henry: Tavoitteena on päästä tutuksi lajiin ja saada kaikki toimimaan kuten pitää. Innolla odotan kesän tapahtumia ja toivonkin, että koko meidän tiimi pääsee tähän hyvin mukaan ja voidaan jatkaa tätä sitten tulevillekin kausille. Toiveissa on, että vauhtia riittää ja aurinko paistaa!

Aleksi: Tavoitteena on tutustua uuteen alueeseen, lajiin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Opintoja kertyy siinä sivussa. Ajanotto tulee sujumaan kuin tanssi!

Veera: Odotan itselle uuteen lajiin tutustumista, menoa ja meininkiä. Toivon, että luvassa on jännittävä ja monipuolinen endurokausi, jotta viihdettä katsojille riittää ja meille tekemistä kisatoimistossa. Pikkutarkkuutta ja pilkunviilaajan piirteitä löytyy tästä ihmisestä ja ajanottaminen on tuttua aiemmista kisoista eli ajanotot onnistuvat sekunnin sadasosien tarkkuudella!

Ville: Tiimiakatemialla jokainen projekti on koko osuuskunnan yhteinen projekti ja hommat viedään aina täysillä maaliin!

Toivotaan tosiaan jännittävää enskakautta ja viedään todellakin skabat täysillä maaliin! Isot kiitokset porukalle haastiksesta ja tekemisen iloa tulevaan kauteen.